martes, 12 de junio de 2012

lunes, 28 de mayo de 2012

Tires còmiques

Aquí us deixo les tres primeres tires còmiques, amb tres "xistes" diferents. El personatge que surt a cada tira, és el meu personal i és un núvol que es diu: STORMY!




miércoles, 9 de mayo de 2012

Els drets d'autor

En aquesta entrada explicaré una mica una classe que vam fer un dimecres de VIP al qual vam estar parlant dels problemes i les causes dels drets d'autor.
Durant la classe i un cop acabada, vaig arribar a la conclusió de que es normal que cada autor tingui el dret de decidir que volen fer amb la seva creació, però no trobo gens injust que una altre persona la vulgui o necessiti per algo, ja que és una forma en què més gent ho pot veure o escoltar i ajuda al creador a l'hora de vendre. Ja que avui en dia moltes persones i sobretot nens i nenes de la nostre edat escoltem molta música i és una manera en què es coneix més la música de la persona que la creada. 
I el fet de que tu vulguis penjar un vídeo el youtube si que trobo normal que hi hagin més problemes, però alhora també penso que gràcies a la gent que penja música de fons d'altres autors o coses similars, gràcies a ells també tenen més popularitat.

lunes, 9 de abril de 2012

Llenguatge del cinema

Fotogrames < Pla < Seqüència < Pel·lícula (film)
La persistència retinal fa que poguem veure un moviment a partir d'una successió de fotogrames amb un espai negre entre ells.
Existeixen diferents tipus de plans, que són espais límitats per rectangles, com per exemple:
Pla detall (PD): s'hi pot veure una cosa detallada aïlladament d'objectes propers.

Primer pla curt (PPC): s'hi pot veure part del rostre de la meitat del front a la meitat de la barbeta.

Primer pla gran (PPG): s'hi pot veure el cap sencer.



Primer pla (PP): s'hi pot veure des de la part superior del cap fins a sota el nus de la corbata.

Pla mitjà curt (PMC): s'hi pot veure una imatge on a la part inferior està tallada per sota l'aixella.


Pla mitjà (PM): s'hi pot veure mig cos i està tallat per la cintura.

Pla tres quarts (P 3/4): s'hi pot veure la imatge tallada pels genolls.


Pla sencer (PS): s'hi pot veure tot el cos amb petits marges superiors i inferiors.


Pla llarg (PLL): s'hi pot veure una figura que ocupa 3/4 parts o un 1/3 de l'alçada de la pantalla.




Pla general (PG): s'hi pot veure una visió de paisatge o d'entorn urbà i també pot haver-hi personatges a escala molt petita.




També hi ha el pla seqüència que segueix l'evolució del personatge.
Hi han també diferents moviments de la càmera:




Panoràmic: La càmara esta sobre un trípode i va a totes direccions.


Travelling: la càmara esta en rails o en suports que llisquen.


Moviments combinats: Que poden ser mitjançant una grua, el dolly que és una espècie de plataforma mòbil amb rodes i el steadycam.

GRUA

PLATAFORMA MÒBIL AMB RODES



STEADYCAM

També hi han diferents angulacions de càmera,com: el contrapicat,el picat,el normal,el inclinat...

CONTRAPICAT

PICAT

NORMAL

INCLINAT


miércoles, 14 de marzo de 2012

Videotutorial

Aquí us deixo el vídeo del meu videotutorial, en què es pot veure com ensenyo a fer la massa de creps i tres tipus diferents de creps (xocolata, sucre i normal) que podem arribar a fer d'una manera molt fàcil.

martes, 13 de marzo de 2012

Treball comicbook

En aquest enllaç hi podreu veure, l'exposició que vaig fer del treball sobre el còmic "María y yo", un llibre molt interessant en que veus la vida des de un altre punt de vista.
Sinopsi: Aquest còmic explica la vida d'un pare i la seva filla de 12 anys, la qual té autisme i en aquest llibre ens explica un dels viatges que van fer a Canàries i a més a més, el pare durant aquest viatge també ens intenta explicar les qualitats i el dia a dia de la seva filla.
Valoració: La meva valoració cap a aquest llibre es molt bona perquè m'ha fet veure coses sobre l'autisme que no sabia i a més a més, la història com que està basada en fets reals, doncs m'ha impactat bastant i en aquest còmic penso que també està molt ben reflexada la vida del pare i la filla, i sobretot el dia a dia en que viu la María.
Treball sobre el comicbook

jueves, 8 de marzo de 2012

Musicals catalans

Finalment, com ja vaig dir acabaré explicant els musicals catalans que he vist durant aquests anys. Explicaré tres tipos de musicals, que són: Geronimo Stilton i Cop de Rock. Tres musicals amb cada una, d'un tema i historia diferent.

Geronimo Stilton és un musical practicament per nens petits, però que alhora els adults fins i tot també ho poden disfrutar, perquè és una historia basada en un ratolí anomenat Geronimo en el que viatge a un regne, el "regne de la fantasia" i on allà li succeixen un seguit d'aventures per poder sortir del regne on ha anat, allà coneix a diferents personatges que l'ajuden a proposar-se el que ell vol i necessita. Per mi, aquest musical al veure del tema que tractava em va semblar que podria arribar a ser molt infantil, pero finalment vaig veure que era un musical molt ben fet, ja que aconsegueixen que fins i tot els adults en disfrutin de la historia. I la vestimentatambé ajuda molt en aquest tipus d'obra i les cançons també estan molt ben treballades.


Cop de Rock és una obra basada en l'amor, els personatges principals són en Roc: un noi de la banda del grup "Cop de Rock", molt guapo i molt entregat per la música i la Lluna: una noia molt entregada per l'altre gent. Aquesta historia tracta d'aquest grup de música format per en Roc i dos amics més.En una de les seves actuacions, coneixen a un grup de noies de les Terres de l'Ebre que han pujat a l'Empordà per celebrar el comiat d'una d'elles: la Lluna. L'amor surgeix entre alguns dels membres dels dos grups i a partir d'aquí comença una història d'amor, desamor, aventures i sobretot de segones oportunitats. Aquest musical, és un dels que em va agradar més, ja que es una història molt ben creada, amb cançons de grups molt coneguts: Els Pets, Sau, Lax'n' Busto, Gossos, Sopa de Cabra... i amb uns efectes molt espectaculars.



miércoles, 7 de marzo de 2012

Treball projecte

Aquí us deixo l'exposició del meu projecte, on el meu tema principal d'aquest treball són els musicals. Un tema que m'agrada molt.
Treball sobre el projecte

viernes, 2 de marzo de 2012

Qüestionari sobre el videotutorial

  1. Com titularé el meu videotutorial? Creps.
  2. Em cal posar un subtítol? En cas afirmatiu, quin? He decidit que no en posaré cap.
  3. Què ensenyaré a fer?  Creps de xocolata, de sucre i normals.
  4. Tenint en compte que en el videotutorial cal que hi hagi, com a mínim, dues parts ben diferenciades, la demostració i l'explicació, quin contingut hi haurà a cada part? Doncs primer ensenyaré les creps que tinc pensat fetes i després explicaré com les he fet.
  5. Quan ho enregistraré? Entre aquesta setmana i la següent.
  6. És a l'exterior? Hi haurà molt soroll? No serà a l'exterior i intentaré que hi hagi poc soroll.
  7. Què faré per aconseguir la màxima qualitat d'imatge i de so possible? Gravar a un lloc on hi hagi bona il·luminació i un soroll adequat.
  8. Quina càmera utilitzaré? Una sony.
  9. Em cal l'ajuda d'algú? De qui? Si, d'algun amic o familiar que m'ajudi a gravar-ho.
  10. Hi posaré música? Quina? D'on la treuré? No ho tinc del tot clar, però si la poso serà alguna adequada amb el contingut del que exposo i la treure de l'ares.
  11. Què posaré als crèdits? La persona que m'hagi ajudat a gravar, el meu logo, el meu nom...
  12. És bona idea incloure la URL del meu bloc als crèdits del videotutorial? Si, perquè així la gent pot visitar el teu blog sempre que vulgui.

lunes, 30 de enero de 2012

Tipus de guions

El guió cinematogràfic descriu el que es mostrarà i s'escoltarà en una sèrie, pel·lícula, document. L'objectiu es que es pugui comprendre per cada inventor. El seu procés està dividit en:
1-idea: punt per elaborar un projecte o argument.
2-sinopsi: resum o esquema del tema o argument
3-guió literari: narra la pel·lícula en termes d'imatge i so, dividit en actes i escenes.
4-guió tècnic o de rodatge/script: afegeix una sèrie d'indicacions tècniques per als membres del equip.
5-guió il·lustrat o storyboard: conjunt de vinyetes que il·lustren els plans principals de l'obra acompanyades de diàlegs o veu en off.
6-guió animat o animàtic: s'utilitza com a acompanyament del guió il·lustrat.

El guió tècnic és la trancripció escrita de les imatges i dels sons tal i com apareixen a la pantalla.
Les seves característiques són:
1-Els plans
2-Localització i elements temporals
3-La càmera
4-L'acció
5-Banda sonora

jueves, 26 de enero de 2012

Musicals anglesos

Com vaig dir, explicaré els musicals que he vist durant aquests anys. Avui he decidit seguir amb els musicals anglesos, ja que els espanyols ja els he publicat i més tard, faré els catalans.
Aquests dos musicals també estan basats en la pel·licula i són dos obres amb grans artistes, ballarins i cantants que fan que tot surti el millor possible.

Tarzán és una historia basada en humans i monos, el començament es mostren dos families, una d'una parella amb el seu fill petit i una de dos monos també amb el seu fill. Però en el mateix moment les dos families tenen un gran problema, el fill humà anomenat Tarzán es queda sol sense pares ja que el tigre de la selva els ha ferit i s'han mort i la famila de monos es queden sense el seu fill a causa del mateix tigre, que se'l menja. Més tard, la mare mona sent a algu plorant i es troba al nen i decideix cuidar-lo per aixi substituir al fill que ella va perdre. I la historia es basa amb en Tarzán que aconsegueix que el pare mono al final de tot l'accepti a la seva familia i es faci amic d'un elefant i d'un mono que son les persones que sempre l'ajuden en tot. Més tard, durant la historia coneix a una noia anomenada Jane que acaba siguen una de les persones més especials per ell. La historia, al principi es bastant trista, però aconsegueixen que al final sigui una historia molt especial.


The Lion King és la historia basada principalmenta amb el rei de la selva: el lleó. La historia comença amb el neixament del fill del rei de la selva, en Simb, que es comença a fer gran i un dia en el pobre lleó mentre esta amb el seu pare, passa un ramat d'animals i el pobre rei es mor, el nen sense saber actuar es posa a plorar al veure que ha perdut a la persona que més s'estimava sense saber que qui l'ha matat ha sigut el propi germà del rei. Seguidament, al nen decideix marxar i oblidar-se de tot el que li ha passat i aconsegueix trobar a dos animals que acaben siguen els seus dos amics més especials per ell: en Timón i en Pumba. Amb ells viuen molt bé, però mai aconsegueix oblidar a la seva mare, la seva amiga lleona ni a ningú. Així que més tard, la seva amiga lleona decideix anar a buscar-lo ja que ha de ser ell el nou rei. Seguidament, els dos s'enamoren i decideix tornar cap al seu lloc d'origen, allà el seu tiet vol fer el mateix que va fer amb el seu germà, matar-lo per aixi posseir ell el tro. Però malauradament no ho aconsegueix, i en Simba al final posseix el tro de rei i juntament amb la Nala tenen una filla.
Aquest musical, és bàsicament el que m'ha sorprès mes, ja que és un dels més original que he vist mai, perquè la vestimenta està molt adecuada i fa que les persones que actuen es vegin com a uns animals. I amb uns efectes, sons i música molt adecuades.