lunes, 30 de enero de 2012

Tipus de guions

El guió cinematogràfic descriu el que es mostrarà i s'escoltarà en una sèrie, pel·lícula, document. L'objectiu es que es pugui comprendre per cada inventor. El seu procés està dividit en:
1-idea: punt per elaborar un projecte o argument.
2-sinopsi: resum o esquema del tema o argument
3-guió literari: narra la pel·lícula en termes d'imatge i so, dividit en actes i escenes.
4-guió tècnic o de rodatge/script: afegeix una sèrie d'indicacions tècniques per als membres del equip.
5-guió il·lustrat o storyboard: conjunt de vinyetes que il·lustren els plans principals de l'obra acompanyades de diàlegs o veu en off.
6-guió animat o animàtic: s'utilitza com a acompanyament del guió il·lustrat.

El guió tècnic és la trancripció escrita de les imatges i dels sons tal i com apareixen a la pantalla.
Les seves característiques són:
1-Els plans
2-Localització i elements temporals
3-La càmera
4-L'acció
5-Banda sonora

jueves, 26 de enero de 2012

Musicals anglesos

Com vaig dir, explicaré els musicals que he vist durant aquests anys. Avui he decidit seguir amb els musicals anglesos, ja que els espanyols ja els he publicat i més tard, faré els catalans.
Aquests dos musicals també estan basats en la pel·licula i són dos obres amb grans artistes, ballarins i cantants que fan que tot surti el millor possible.

Tarzán és una historia basada en humans i monos, el començament es mostren dos families, una d'una parella amb el seu fill petit i una de dos monos també amb el seu fill. Però en el mateix moment les dos families tenen un gran problema, el fill humà anomenat Tarzán es queda sol sense pares ja que el tigre de la selva els ha ferit i s'han mort i la famila de monos es queden sense el seu fill a causa del mateix tigre, que se'l menja. Més tard, la mare mona sent a algu plorant i es troba al nen i decideix cuidar-lo per aixi substituir al fill que ella va perdre. I la historia es basa amb en Tarzán que aconsegueix que el pare mono al final de tot l'accepti a la seva familia i es faci amic d'un elefant i d'un mono que son les persones que sempre l'ajuden en tot. Més tard, durant la historia coneix a una noia anomenada Jane que acaba siguen una de les persones més especials per ell. La historia, al principi es bastant trista, però aconsegueixen que al final sigui una historia molt especial.


The Lion King és la historia basada principalmenta amb el rei de la selva: el lleó. La historia comença amb el neixament del fill del rei de la selva, en Simb, que es comença a fer gran i un dia en el pobre lleó mentre esta amb el seu pare, passa un ramat d'animals i el pobre rei es mor, el nen sense saber actuar es posa a plorar al veure que ha perdut a la persona que més s'estimava sense saber que qui l'ha matat ha sigut el propi germà del rei. Seguidament, al nen decideix marxar i oblidar-se de tot el que li ha passat i aconsegueix trobar a dos animals que acaben siguen els seus dos amics més especials per ell: en Timón i en Pumba. Amb ells viuen molt bé, però mai aconsegueix oblidar a la seva mare, la seva amiga lleona ni a ningú. Així que més tard, la seva amiga lleona decideix anar a buscar-lo ja que ha de ser ell el nou rei. Seguidament, els dos s'enamoren i decideix tornar cap al seu lloc d'origen, allà el seu tiet vol fer el mateix que va fer amb el seu germà, matar-lo per aixi posseir ell el tro. Però malauradament no ho aconsegueix, i en Simba al final posseix el tro de rei i juntament amb la Nala tenen una filla.
Aquest musical, és bàsicament el que m'ha sorprès mes, ja que és un dels més original que he vist mai, perquè la vestimenta està molt adecuada i fa que les persones que actuen es vegin com a uns animals. I amb uns efectes, sons i música molt adecuades.